Ernstig zieke mensen voor wie geen genezing meer mogelijk is, willen de laatste fase van hun leven graag thuis doorbrengen, in eigen omgeving. Soms kan de zorg een (te) zware belasting zijn voor de naasten om aan deze wens tegemoet te komen.

Het hospice is een gastvrij huis waar ongeneeslijk zieke mensen met een korte levensverwachting tot aan hun dood kunnen worden verzorgd. Het is niet alleen bedoeld voor ouderen of alleenstaanden, maar ook voor jongere mensen met bijvoorbeeld een druk gezin. Hospice Eesinge is een ‘bijna- thuis-huis’.

 

Hospice Eesinge is gehuisvest in een prachtige, door het Drentse Landschap gerestaureerde en verbouwde boerderij en is gelegen in het idyllische en unieke natuurgebied het Reestdal. Vanuit het hospice is er een ruim uitzicht over het mooie Drents/Overijsselse landschap.

Mantelzorgers van ernstig zieke mensen zijn vaak zwaar belast en dan hebben ze het nodig om van tijd tot tijd eens aandacht aan zichzelf te geven. Maar dat is moeilijk. Je wilt immers alles doen voor je dierbare. Maar je moet de zorg ook volhouden.

Vaak merken mensen om je heen sneller wanneer je overbelast raakt. In hospice Eesinge is tijdelijke zorg mogelijk voor 1 tot maximaal 2 weken. Dan kun je als mantelzorger er even tussenuit, tijd voor jezelf. Alleen al het idee dat deze mogelijkheid er is, lucht sommigen mensen al op.

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het Hospice Eesinge.

Hospice Eesinge
Hoogeveenseweg 27
7943 KA Meppel
T 0522 475101
info@hospicemeppel.nl
www.hospicemeppel.nl