Voor de derde keer gingen mantelzorgers van de gemeenten Westerveld, Hoogeveen, De Wolden En Meppel gezamenlijk een weekend weg. Een bont gezelschap van mensen, die toch 1 ding gemeen hebben. Ze zorgen, intensief, voor een naaste.Of dat nu een partner of kind is, dat maakt niet uit. Is het altijd fijn? Nee dat zeker niet. Of je ermee kunt stoppen als je het even zat bent? Nee, dat zeker niet.

Daarom is het zo prettig om er even tussen uit te gaan. Alle 13 deelnemers hebben op hun manier genoten van een weekend weg. Even geen zorgen voor…..maar er wordt voor je gezorgd! Dat is wat 1 van de deelnemers hartstochtelijk verwoorde.

Samen eten, huilen, praten, ontspannen en vooral samen heel veel lachen. Een spel, een uitje, wandeling en niets hoeven, dat maakt het weekend tot een succes. Een andere deelnemer merkte op, dat het zo heerlijk is, dat je niemand iets uit hoeft te leggen. Iets wat in “real live” nog wel eens anders is. Bij mensen met een CVA bijvoorbeeld, zie je aan de buitenkant niet wat er aan de hand is. “jullie zijn zo’n leuk stel he? “ wordt er dan gezegd. Dat een relatie behoorlijk veranderd, als je partner een hersenbeschadiging heeft, dat wordt niet gezien en niet erkend. Dat kan behoorlijk pijn doen.

Tijdens de respijtweekenden laden de mantelzorgers zich op, om er weer tegen te kunnen. Om de zorg voor de naaste vol te kunnen blijven houden. Ook al wordt er vaak met liefde verzorgd of begeleid. Dat het pittig is, daar is iedereen het ook wel over eens. Dat het moeilijk is om dat wel goed voor jezelf te blijven zorgen ook.
Gelukkig ontdekken meer mantelzorgers dat het geen kwaad kan om er even tussenuit te gaan. Hopelijk kunnen we nog veel van dit soort weekend blijven organiseren. Een aantal deelnemers gaat ook tussentijds voor ontspanning zorgen. Er zijn afspraken gemaakt om met een stel eens naar de sauna te gaan. Ook heerlijk natuurlijk. Opgeladen en tevreden kunnen we terugkijken op een geslaagd respijtweekend.