Helpt u in uw prive-situatie bijvoorbeeld uw vader of moeder, partner of kind of vriend(in) met een gezondheidsprobleem? En doet u dat naast uw betaald werk? En is dat voor u lastig (stressvol)?

Dan is de zelfhulpcursus 'Mantelzorg & Werk' wellicht een goede hulp voor u.

Aanmelden kan per direct en doorlopend

De cursus:

* Is gratis en kunt u met het cursusmateriaal zelf doen waar en wanneer het u het beste uitkomt, bijvoorbeeld thuis. U kunt ervoor kiezen om alleen de cursusonderdelen te doen die u handig vindt voor uw eigen situatie. U kunt zelf aan de slag met de cursus, en kunt uw thuiscomputer erbij gebruiken en/of aan de slag met het geprinte werkboek.

Probeert u te helpen met de rol van verzorger en het combineren van zorg en werk en sociaal leven. De oefeningen, ondersteunende teksten en tips zijn gericht op invulling aan mantelzorg en op het beter samen laten gaan van zorg met werk en sociaal leven.

* Is er voor personen van 23 jaar en ouder, die minimaal 12 uur per week betaald werk doen, en die mantelzorg verlenen voor minimaal 2 uur in de week en er last (stress) van ondervinden.

* Wordt wetenschappelijk onderzocht.

Heeft 2 startmomenten (direct na uw aanmelding of 8 weken na uw aanmelding, het startmoment is afhankelijk van de cursistengroep waarin u wordt ingedeeld na uw aanmelding) en 150 personen kunnen meedoen.

Hoe kunt u uzelf opgeven?

Is deze cursus iets voor u? En bent u bereid met het onderzoek mee te doen door een vragenlijst in te vullen (1 keer na aanmelding, 1 keer na 4 weken, 1 keer na 8 weken; het invullen duurt zo'n 15 minuten) en aan het eind uw mening over de cursus te geven?

De oproep is actief en u kunt uzelf meteen al opgeven. Neem dan contact op met de onderzoeker dr. Edwin Boezeman via telefoon (020-5665340) of email (e.j.boezeman@amc.nl) en geef u bij hem op voor het meedoen met de cursus en het onderzoek.