Mantelzorgbelang biedt een luisterend oor, informatie en ondersteuning aan mantelzorgers in de regeltaken voor de zorg voor hun naaste of om hun eigen situatie te verlichten. Indien gewenst kan de Mantelzorgmakelaar regeltaken overnemen.

Waarvoor kunnen mantelzorgers terecht?
Bij de Mantelzorgbelang kun je terecht voor:
  • het aanvragen van hulp of zorg bij de gemeente, bij de zorgverzekeraar of bij het zorgkantoor
  • begeleiding bij het aanvragen van een persoonsgebonden budget.
  • overleg met een werkgever over de combinatie mantelzorg en werk.
  • regelen respijtzorg of hulp door vrijwilligers
En loop je tegen een muur op? Of vindt je dat je onterecht een afwijzing hebt gehad? Dan kan de Mantelzorgmakelaar de situatie vlot trekken of namens jou bezwaar maken.

Waarom biedt de organisatie deze ondersteuning?
Mantelzorgbelang wil met goede kennis van alle wetten en regelingen die de mantelzorger kunnen helpen de zorg vol te houden ondersteunen. De Rijksoverheid vindt ondersteuning van mantelzorgers belangrijk, daarom sponseert zij de BMZM (beroepsvereniging van mantelzorgmakelaars) waar ook Mantelzorgbelang bij is aangesloten.

Mantelzorg.nl adviseert regelmatig mantelzorgers op hun site en in voorlichting om een onafhankelijke mantelzorgmakelaar in de armen te nemen. Ook de zorgverzekeraars verwijzen mantelzorgers naar mantelzorgmakelaars die uit de aanvullende verzekering vergoed kan worden.

Wie biedt de ondersteuning?
Talitha de Vink is ervaringsdeskundige en een gecertificeerde onafhankelijke Mantelzorgmakelaar. Na jaren als werkende zelf intensieve mantelzorg te hebben geleverd heeft zij de geaccrediteerde post HBO opleiding tot Mantelzorgmakelaar gedaan. Sinds 2022 helpt zij onder de naam Mantelzorgbelang mantelzorgers om verlichting in hun lasten te krijgen. Zij is ingeschreven is bij de BMZM en Registerplein. Daarnaast staat zij ingeschreven zijn als zorgaanbieder en is in het bezit zijn van een AGB-code.

Contact informatie
Mantelzorgmakelaar: Talitha de Vink
Telefoon en Whatsapp: 06-27027681
E-mail: info@mantelzorg-belang.nl
Website: www.mantelzorg-belang.nl
Openingstijden: Alle werkdagen en zaterdag van 8.00 uur tot 18.00 uur

Link naar informatie over mantelzorg op eigen website
www.mantelzorg-belang.nl
www.hulpvoormantelzorgers.nl