Buurtgezinnen koppelt gezinnen die steun kunnen gebruiken, aan een stabiel gezin
in de buurt.

Kinderen en jongeren draaien met enige regelmaat met het steungezin mee, zodat zij een gezellige, onbezorgde (mid)dag hebben, en ouders even op adem kunnen komen. Zo wordt jullie netwerk uitgebreid.

Waarvoor kunnen mantelzorgers terecht?
Als mantelzorger ontbreekt het soms aan tijd en energie om je kind(eren) de aandacht te geven die je zou willen. Door mee te draaien met een ander gezin, krijgen de kinderen wat extra liefde en aandacht.
Soms helpt een steungezin met brengen naar sport, samen eten, met elkaar iets ondernemen, of meedenken over de opvoeding. Dit is altijd maatwerk. De coördinator kijkt samen met jullie waar de behoefte ligt en zoekt naar de meest passende match. Buurtgezinnen is er voor kinderen en jongeren in alle leeftijden.

Waarom biedt de organisatie deze ondersteuning?
De laagdrempelige, alledaagse steun, kan voorkomen dat problemen binnen het gezin verder oplopen. Inzet van jeugdzorg kan hiermee soms worden voorkomen of verminderd.

Wie biedt de ondersteuning?
Steungezinnen zijn warme, stabiele gezinnen met of zonder thuiswonende kinderen. Ze bieden de steun op vrijwillige basis. Steunouders zijn gescreend, hebben opvoedervaring en een geldige VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Contact informatie
geke@buurtgezinnen.nl 
06-23100123

www.buurtgezinnen.nl/meppel