Verpleeghuis Zonnekamp in Steenwijk opent een woonafdeling die specifiek ontworpen is voor mensen met blijvende beperkingen door de ziekte van Parkinson/parkinsonisme.

De officiële opening is op woensdag 27 september van 14:00 tot 16:00 uur; verpleeghuis Zonnekamp aan de Oyershoeve 1 in Steenwijk.

Deze gebeurtenis markeert een mijlpaal voor de parkinsonzorg in de regio voor mensen met blijvende beperkingen door de ziekte van Parkinson/parkinsonisme. Sinds het voorjaar van 2023 heeft Noorderboog met trots gewerkt aan het opzetten van deze nieuwe woonafdeling. Deze staat garant voor deskundige zorg en behandeling die specifiek is afgestemd op de individuele behoefte van de bewoners.

Programma:

  • 13.30 uur Inloop en ontvangst met koffie en thee
  • 14.00 uur Welkom en officiële opening door Jan Blaauw, regiomanager Steenwijkerland
  • 14.30 uur Voorstelling Hé Mister Parkinson
    In deze educatieve indringende monoloog volgen we Lodewijk van Haaften. Lodewijk heeft een paar jaar geleden de diagnose Parkinson gekregen. Zijn drukke baan als interimmanager en coach heeft hij voortijdig moeten opgeven. In veel opzichten is hij afhankelijk van de zorg van zijn naasten en daar heeft hij soms moeite mee. Hij worstelt met de symptomen van de ziekte, is bang voor wat er misschien komen gaat. Zeker is dat de ziekte niet te stoppen is. Hij komt in een psychische en emotionele rollercoaster. Hij kijkt soms terug op zijn leven, staat stil bij het moment en durft de toekomst niet onder ogen te zien. Bekijk hier de trailer.
     
  • 15.00 uur Pauze
  • 15.15 uur Nagesprek
  • 16.15 uur Afsluiting met een hapje en een drankje

Wij stellen uw aanwezigheid bij deze bijeenkomst op prijs.
In verband met de catering horen wij graag of u aanwezig bent.
U kunt zich tot 20 september via deze link aanmelden. 

Graag tot ziens op 27 september in Zonnekamp!

Met vriendelijke groet,

Team afdeling wonen met de ziekte van Parkinson
en het management van Noorderboog